Orgel kerk Sint-Germanus

Beschrijving

In 1766 werd voor het eerst een orgel geplaatst in Egem. Aangaande de bouwer van dit instrument is niets bekend. (Het is niet uit te sluiten dat het P.J. de Rijckere (Kortrijk) betreft, die twee jaar voordien een nieuw orgel had gebouwd in het naburige Pittem.) In 1828 werd het orgel hersteld door de orgelmakers Van Peteghem (Gent). In 1869 werd het orgel door Ph.-J. Forrest (Geluveld) naar de nieuwe kerk overgeplaatst en hersteld. In 1896 werd het orgel gerenoveerd en achteruit geschoven. Een uitvoerder van dit werk is niet vermeld (eveneens Forrest?). Dit orgel werd vernield bij de dynamitering van de toren in 1918. Het huidige instrument is van J. Anneessens (Menen), gebouwd in 1929.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Germanus