Orgel kerk Sint-Carolus (wijk Doomkerke)

inventaris bouwkundig erfgoed \ orgel

Straat
Locatie Ruiselede (Ruiselede)

Uitgebreide fiche Ruiselede02-DOOMKERKE,StCarolus.pdf (1.3MB)

is deel van de bescherming als monument Parochiekerk Carolus Borromeus met neogotisch meubilair

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Parochiekerk en kerkhof, toegewijd aan Carolus Borromeus

Beschrijving

De bouwer van het oorspronkelijk orgel is niet bekend; het dateert van rond 1870 (?). De huidige toestand vertoont een instrument dat misschien teruggaat op een orgel dat rond 1870 geconcipiëerd werd, maar verscheidene malen verbouwd werd. Evenueel kan het ook om tweedehandsmateriaal gaan dat pas later (rond 1900?) in Doomkerke belandde. Het enige concrete geschiedkundig gegeven is dat orgelbouwer J. Anneessens (Menen) enkele malen aan het orgel werkte. Het instrument is al sinds vele jaren in verval en onbespeelbaar.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Carolus (wijk Doomkerke)