Orgel kapel der zusters van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën

inventaris bouwkundig erfgoed \ orgel

Deelgemeente Ruiselede
Straat
Locatie Ruiselede (Ruiselede)

Uitgebreide fiche Ruiselede04-RUISELEDE,klooster.pdf (4.92MB)

Juridische gevolgen

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Klooster van de zusters Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Rond 1850 (en alleszins vóór 1865) werd een orgel geplaatst door P.A. van Dinter (Tienen). Dit instrument is niet meer aanwezig. Op basis van constructiekenmerken kunnen we het huidige instrument toeschrijven aan orgelbouwer P. Schyven (Brussel-Elsene) en dateren ca. 1900. Renovatiewerken werden rond 1927 uitgevoerd door J. Anneessens (Menen) die de originele naamplaat (Schyven) verving door zijn eigen firma-etiket. Een laatste herstelling werd in 2003 uitgevoerd door P. Andriessen (Menen), die ook voor het verder onderhoud instaat.

Bron: Roose, P. Orgel kapel der zusters van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën