Orgel kapel Gemeenschapsinstelling Bijzondere Jeugdbijstand

Beschrijving

In de kapel werd rond 1880 (in elk geval vóór 1892) een orgel gebouwd door P. Schyven (Brussel-Elsene). Herstellingen & wijzigingen werden vermoedelijk door zijn zoon J. Schyven (Brussel) uitgevoerd, rond 1925. Een inventarisatie-bezoek door de Afdeling Monumenten & Landschappen had plaats op 22.11.1985 (confer bijgaand rapport). Bij een actualiserings-plaatsbezoek door het VIOE op 25.05.2011 bleek het orgel niet meer aanwezig te zijn. Volgens mededeling zou het gedemonteerd geweest zijn en onbeschermd opgeslagen; vervolgens gedegradeerd, beschadigd en uiteindelijk verdwenen.

Bron: Roose, P. Orgel kapel Gemeenschapsinstelling Bijzondere Jeugdbijstand
Auteurs: Roose, Patrick