Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte

Beschrijving

Het orgel werd in 1832 gemaakt door Charles-Louis van Houtte (toen nog in Vichte gevestigd). Het orgel werd nog gebouwd voor de oude kapel (tot parochiekerk verheven in 1831), en kort nadien overgeplaatst in de nieuwe kerk van 1838-1840. In 1930: herstelling alsook plaatsing van een electro-ventilator door Jules Anneessens (Menen); verder onderhoud door Anneessens (tot circa 1950?). Daarna onderhoud door Jos. Loncke (Esen), die een herstelling uitvoerde in 1958-59. Een partiële herstelling geschiedde door Paul Andriessen (Menen) in 2004; verdere werken zijn voorlopig uitgesteld.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte
Auteurs: Roose, Patrick