Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte

inventaris bouwkundig erfgoed \ orgel

Straat
Locatie Schuiferskapelle (Tielt)

Uitgebreide fiche Tielt03-SCHUIFERSKAPELLE,OLVrouw.pdf (1.15MB)

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk

Beschrijving

Het orgel werd in 1832 gemaakt door Ch.-L. van Houtte (toen nog in Vichte gevestigd). Het orgel werd nog gebouwd voor de oude kapel (tot parochiekerk verheven in 1831), en kort nadien overgeplaatst in de nieuwe kerk van 1838-1840. In 1930: herstelling alsook plaatsing van een electro-ventilator door J. Anneessens (Menen); verder onderhoud door Anneessens (tot ca. 1950?). Daarna onderhoud door Jos. Loncke (Esen), die een herstelling uitvoerde in 1958-59. Een partiële herstelling geschiedde door P. Andriessen (Menen) in 2004; verdere werken zijn voorlopig uitgesteld.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte