Orgel Sint-Annakerk

Beschrijving

Het orgel en mogelijk ook het doksaal zouden afkomstig zijn uit de abdij van Baudelo te Gent, waar rond 1763 een nieuw orgel gebouwd werd. Het is dus waarschijnlijk op dat moment dat het oude abdijorgel naar de kort tevoren gebouwde kapel in Ten Ede overgeplaatst werd. Het oorspronkelijke instrument, dat van 1661 zou dateren, werd in het midden van de 18de eeuw omgebouwd, duidelijk door de Gentse orgelmaker Van Peteghem. In 1885 en in de eerste helft van de 20ste eeuw onderging het orgel lichte wijzigingen. Het instrument is nu vervallen en onbespeelbaar.

Auteurs: Roose, Patrick