Orgel parochiekerk Sint-Amandus

Voorgeschiedenis:

Een orgel ging verloren tijdens de Franse Overheersing. In 1807 werd geldinzameling gehouden werd voor een nieuw orgel. Aangaande orgels vóór de Eerste Wereldoorlog zijn verder geen gegevens voorhanden. In 1926 werd een nieuw orgel gebouwd, door Fr. Joris (Ronse). Op een foto van 1943 is dit orgel zichtbaar; het was beschadigd op 10 mei 1940 (Duitse luchtaanvallen in het begin van de Tweede Wereldoorlog). Op het doksaal bevinden zich heden nog restanten van de orgelkast van dit instrument (gedeeld front in neogotische stijl).

Huidig orgel:

In 1966 werd een nieuw orgel gebouwd door P. Anneessens; het staat beganegronds in de kerk.