Orgel parochiekerk Sint-Eutropius

Beschrijving

In 1867 bouwde Ph.J. Forrest (Geluveld) een nieuw groot orgel in romantische stijl. In 1928 herstelde J. Anneessens (Menen) het instrument (onder meer van oorlogsschade) en plaatste een electro-ventilator. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het orgel beschadigd in het bombardement van 21 juli 1944. In januari 1954 werd het orgel gedemonteerd door P. Anneessens en in de brandweerkazerne opgeborgen; het had intussen veel geleden door vocht en water. Omdat het Forrestorgel onherstelbaar werd geacht, werd in 1969 een nieuw orgel gebouwd door G. Delmotte; hierbij kon een hoeveelheid van het Forrest-pijpwerk herbruikt worden. Dit orgel is reeds zwaar in verval.

Auteurs: Roose, Patrick