Orgels klooster zusters van liefde

inventaris bouwkundig erfgoed \ orgel

Deelgemeente Heule
Straat
Locatie Heule (Kortrijk)

Uitgebreide fiche Kortrijk08-HEULE,Zusters van Liefde.pdf (86.82KB)

Juridische gevolgen

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Klooster van de Zusters van Liefde en school Spes Nostra

Beschrijving

Voorgeschiedenis. Het orgel dat zich tot 1985 in de kapel bevond was een werk van L.-B. Hooghuys (Brugge), en was gedateerd 1884. De huidige kapel dateert van 1899-1901: het is niet bekend of het Hooghuys-orgel in origine voor de Zusters van Heule gemaakt is, dan wel of het van elders afkomstig was. In 1985 is dit doksaal-orgel door de firma Andriessen (Menen) overgenomen en gedemonteerd. Het lijkt niet dat het daarna nog een nieuwe bestemming gekregen heeft.

Huidig orgel. In 1977 bouwde P.A. Andriessen (Menen) een klein begeleidingsorgel voor de zusters.

Bron: --