Orgel kloosterkerk Sint-Antonius der paters passionisten

Voorgeschiedenis:

• Volgens zijn werklijst heeft L.-B. Hooghuys (Brugge) rond 1872 een orgel geplaatst bij de passionisten; het is niet bekend wat er in 1893 met dit instrument geschiedde bij de aankoop van een tweedehands-orgel, afkomstig uit Gits.
  • Een oud orgel en orgelkast, afkomstig uit Gits, en gedateerd 1667, verhuisde rond 1893 naar de kloosterkerk van de paters passionisten in Kortrijk. Over de auteur van dit instrument is niets bekend, zelfs niet of het oorspronkelijk voor Gits was gebouwd. In 1871-1876 was het instrument gerenoveerd door Fr. Ureel (Poperinge), die deels het oude pijpwerk herbruikte. In 1923 werd dit orgel opnieuw verkocht, aan ir. G. Alexis in Luik die het als huisorgel installeerde.
  • In 1923-1924 lieten de passionisten een nieuw orgel bouwen door Oscar Anneessens (Kortrijk). Dit werd in 1960 vervangen door het huidige orgel.

Huidig orgel: gebouwd door Jos Loncke & Zonen (Esen), in 1960.