Orgel parochiekerk Onze Lieve Vrouw

Voorgeschiedenis

Kort na 1776 werd een doksaal opgetrokken. Een aantal jaren later werd een orgel gebouwd. Pastoor J.F. Lambert, die het orgel schonk, overleed in 1804: de bouw van het orgel is dus te situeren tussen beide jaartallen.

In 1823 werd in Heestert een substantiƫel werk uitgevoerd door de Gentse orgelmaker Pierre-Charles (sr) van Peteghem: nieuwbouw of grondige renovatie? Dit orgel ging mee verloren in de brand van 1930.

Het huidig orgel is een werk van Jules Anneessens (Menen), uit 1938-1939.

ADDENDUM Rond het jaar 2000 heeft de parochie een klein begeleidingsĀ¬instrument (kistorgel) bij J. Bruggeman (Marke) aangekocht; 3 registers; in het koor geplaatst.

Auteurs :  Roose, Patrick