Twee stadswoningen

Beschrijving

Gelijkaardige enkelhuizen van respectievelijk drie (nummer 10) en vier (nummer 28) traveeën met twee verdiepingen en mezzanino onder een steil zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), wijzend op een oude kern (17de tot 18de eeuw?). Nummer 10, links aandak. Nummer 28, behouden links zijtrapgevel aan de achtergevelzijde. Lijstgevels uit het eerste kwart van de 19de eeuw met bepleisterd en geschilderd (nummer 10) en later gecementeerd (nummer 28) parement. Rechthoekige vensters. Blinde mezzaninovensters. Rechthoekige poort in een vlakke omlijsting van arduin met trapezoïdale sluitsteen. Nummer 28, met rechts, verbouwde begane grond .

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle