erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
9245
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9245

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (pannen). Gecementeerde en grijsgeschilderde lijstgevel uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Muurankers. Rechthoekige vensters in een vlakke omlijsting, arduinen omlijsting met sponning en duimen op de begane grond; toegevoegde lekdrempels. Steekboogpoort in een rechthoekige omlijsting van arduin met verdiepte zwikken en bekronende druiplijst. Erboven, rechthoekig deurvenster in een vlakke arduinen omlijsting met geprofileerd beloop. Kroonlijst met tandlijst op klossen (19de eeuw). Links, aandak aan de achtergevelzijde.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9245 (Geraadpleegd op )