Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Heden enkelhuizen, misschien voorheen een breedhuis van zes traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Witgeschilderde voorgevelbepleistering op een verhoogde arduinen plint. Rechthoekige, vlak omlijste vensters met arduinen lekdrempels; arduinen vensteromlijsting op benedenverdieping. Rechthoekige vleugeldeur (nummer 65) van gietijzer ingeschreven in een arduinen omlijsting; deurvenster op de bel-etage met balkon op consoles voorzien van een gietijzeren leuning. Bijkomende rechthoekige deur (nummer 63) in een vlakke arduinen omlijsting, verbouwing van venster (?). Geprofileerd cordon onder de kroonlijst op klosjes. Nagenoeg blinde linker zijgevel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle