Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Voorheen een dubbelhuis van zes ongelijke traveeën en twee verdiepingen onder een mansardedak (mechanische pannen en leien) voorzien van twee grote centrale en twee kleinere dakkapellen. Nummer 2. Geschilderde gevelbepleistering met eenvoudge spiegel- en casementenversiering op penanten en entablement, uit midden 19de eeuw tot de tweede helft van de 19de eeuw. Neorocaillesluitsteen tussen bloemenranken op geriemde omlijsting der rechthoekige bovenvensters met doorlopende onderdorpels. Verbouwde begane grond. Nummer 4: volledig nieuwe gevelindeling en parement. Links, poort in een éénlaags muurtje met bekronende balustrade en postamenten verrijkt met siervazen. Nummer 3. Eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen, uit de 19de eeuw. Rechthoekige vensters in een vlakke omlijsting. Geprofileerd kordon onder de kroonlijst. Verbouwde begane grond.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle