Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Rijhuizen van drie traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Lijstgevels met rechthoekige bovenvensters en typische bekleding van gekleurde geglazuurde tegels uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bloemenfries onder de kroonlijst. Nummer 23, gemarkeerd door bloemmotieven op de borstwering. Houten neoclassicistisch getinte winkelpuien, deels vernieuwd bij nummer 23.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Het rijhuis met winkelpui op nummer 23 werd inmiddels verbouwd. De houten winkelpui van nummer 6 is verdwenen.

Auteurs: Jacobs, Els