Gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Twee gelijke enkelhuizen met art-nouveau-inslag, uit begin 20ste eeuw. Twee traveeën en twee verdiepingen boven kelderverdieping; afdekking door middel van mansardedaken (kunstleien). Rode bakstenen lijstgevels met verwerking van witte baksteen en arduin. Getoogde muuropeningen. Brede venstertravee op bovenverdieping gemarkeerd door balkon met ijzeren leuning tussen postamenten waarop houten zuiltjes met luifel rusten; dakvenster met ijzeren hek. Smalle deurtravee; getoogde deur met tussendorpel bekroond met verweerd sgraffito-paneel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

In de plint gesigneerd STRAUVEN FELIX Architecte 1907. De broers Félix en Gustave Strauven voerden vanaf 1903 een gezamenlijk architectenkantoor onder de naam Strauven Frères, eerst gevestigd in Doornik. In 1907 was Strauven Frères gevestigd in Schaarbeek. De burgerhuizen in Ninove dragen enkel de signatuur van Félix Strauven.