Hof ten Berg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof ten Berg

Beschrijving

Gesloten hoeve met rechthoekig erf, uit eind 19de eeuw, gelegen aan het einde van een mooie dreef midden de weilanden. Gebouwen in uniforme baksteenstijl op gecementeerde plint afgelijnd met rechte muizentandlijst onder afgesnuite en gewone zadeldaken (pannen). Roodgeschilderd houtwerk. Inrijpoort tussen bakstenen hekpijlers ten noordoosten. Woonhuis, dubbelhuistype, van vier traveeën en anderhalve verdieping, getoogde muuropeningen met strekse ontlastingsboog. Beluikte vensters in de achtergevel. Aanhorigheden met gelijkaardige muuropeningen. Dienstgebouw in het verlengde van het boerenhuis en op de zuidwestzijde voorzien van laadvenster afgewerkt met vlechtingen, schouderstukken en topstuk. Vernieuwd wagenhuis ten noordoosten.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle