erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID
9316
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9316

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Herenhuis met voortuintje en recent bakstenen muurtje. Dubbelhuis van twee bouwlagen, drie traveeën onder wolfsdak (nok parallel aan straat, leien), met dakkapel onder driehoekig fronton, daterend uit de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde voorgevel met middenrisaliet en hoekpilasters met imitatiebanden op de benedenverdieping; gekornist cordon tussen de bouwlagen en in entablement. Rechthoekige muuropeningen in geprofileerde stucomlijstingen met diamantkopsluitsteen op benedenverdieping en druiplijst op bovenverdieping. Rechter zijgevel met twee pilasters en rondboogvenster.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9316 (Geraadpleegd op 12-05-2021)