Hoeve in U-vorm

Beschrijving

U-vormige hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen), daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Belangrijke volumewerking in een beboomde omgeving. Boerenhuis (nok loodrecht op de straat) van anderhalve bouwlaag met steekboogvormige beluikte muuropeningen aan erfzijde; witbeschilderde zijgevels en achtergevel, laatst genoemde met beluikte rechthoekige venstertjes. Haakse dienstgebouwen en latere ijzeren stroloods (golfplatenbedaking). Ten westen van nummer 8: twee alleenstaande schuren onder zadeldaken (respectievelijk met nokken parallel aan en loodrecht op straat, pannen), voorheen deel uitmakend van gesloten hoeven, daterend uit de 19de eeuw, en enkel belangrijk als volume bij de nabijgelegen hoeven.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle