erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID: 9352   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9352

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplant herenhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een wolvedak (mechanische pannen), in een gevelsteen gedateerd 1911. Voortuintje met hek. Dubbelhuis van witte baksteen verfraaid met groene geglazuurde baksteen en arduin. Eclectisch getinte lijstgevel gemarkeerd door de centrale deurtravee uitlopend op een dakvenster voorzien van uitgewerkte bekroning van arduin met jaartal 1911. Rechthoekige deur onder arduinen latei, rondboogvormig bovenvenster en tweelicht in de top. Steekboogvormige benedenvensters en rondboogvormige bovenvensters, aan weerszijden van de deurtravee, gevat in een verdiept muurvak. Blinde zijgevel geritmeerd door lisenen.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9352 (Geraadpleegd op 29-02-2020)