Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

L-vormig hoevetje, uit de 19de eeuw, van de straat afgesloten door middel van een hek. Bakstenen woonhuis van vijf traveeën en één verdieping onder een zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen), uit midden 19de eeuw. Erfgevel op gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en lateien; rechthoekige deur in een vlakke omlijsting van arduin. Achtergevel met kleine beluikte rechthoekige venstertjes.

Stallen, links van het woonhuis. Dwarsschuur haaks tegen het boerenhuis. Losstaand dienstgebouw aan de straat.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle