Stadswoning gedateerd 1898

Beschrijving

Voorheen dubbelhuis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van 1898, gedateerd door middel van een cartouche op een penant van de bovenverdieping. Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw op arduinen plint. Steekboogvormige muuropeningen met gecanneleerde omlijsting. Beluikte benedenvensters voorzien van lekdrempels verbonden door kordons, waaronder pseudo-bossagewerk. Bovenvensters in omlijstingen met oren en drup, ovale sleutel. Links, benedenvenster tot deur verbouwd.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle