Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met bakstenen hoevegebouwen van diverse volumes, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseid erf. Inrijpoort ten noorden, opgenomen in de dienstvleugel aan de straatzijde. Ten oosten, boerenwoning van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Verankerd bakstenen gebouw op gecementeerde plint; links afgeschuinde hoekstenen met overstek (zandsteen). Rechthoekige vensters gevat in vlakke omlijsting van arduin, rechts, voorheen beluikte vensters; deur in dito omlijsting op neuten. Verankerde bakstenen dienstgebouwen met vrij gesloten uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle