• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Eénlaags dubbelhuis onder een zadeldak (mechanische pannen), daterend uit eind 18de eeuw, heden opgesplitst in drie woningen. Gecementeerde en beschilderde straatgevel afgelijnd door kwartronde daklijst met natuurstenen consooltjes. Beluikte rechthoekige vensters in een vlakke omlijsting van arduin met geprofileerde stijlen. Gelijkaardige deur met getralied bovenlicht in de vierde travee. Bijkomende rechthoekige deur onder arduinen latei in de achtste travee. Linkerzijpuntgevel afgewerkt met vlechtingen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

De drie venstertraveeën links van nummer 76 (nummer 74) werden gesloopt en het rechts aanpalende huisje van twee traveeën (nummer 80) werd verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els