Frans militair graf op kerkhof (Stavele - WOI)

inventaris wereldoorlogerfgoed

Oorlog WOI

Kenmerken

Frans militair graf voor Léon Houdeau.

Historische achtergrond

Léon Houdeau werd in 1889 in Beaulieu-sur-Loire geboren. Tijdens WOI was hij '1er canonnier conducteur' bij het 32ste artillerieregiment. Hij overleed op 14 juni 1915 door verdrinking en werd begraven op het kerkhof van Stavele. Zijn naam staat ook op het monument in zijn geboortedorp.

Locatiebeschrijving

De St.-Jan Onthoofdingskerk van Stavele is gelegen aan het Alexis Decarneplein. Links (ten N) van de kerk, op het kerkhof, ligt een Franse militair begraven. Rechts van de kerk een Belgische militair. Verder zijn er ook nog oud-strijders te vinden. Voor en in de kerk zijn nog gedenktekens i.v.m. WOI terug te vinden.