Grote, oorspronkelijk gesloten hoeve met witgeschilderde bakstenen hoevegebouwen op gecementeerde plinten onder aaneengesloten pannen zadeldaken met overstekende rand op schoorstukken; gekasseide binnenplaats met vaalt. Ten noordwesten, aan de straatkant, in het verlengde van het boerenhuis, rondboogvormige inrijpoort met zandstenen omlijsting met kwarthol beloop, 1629 gedateerd door middel van een gevelsteen naast de inrijpoort aan de straatzijde.
Boerenhuis met anderhalve bouwlaag van acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), oudere kern met aanpassingen in de 19de en de 20ste eeuw. Verbouwde erfgevel met rechthoekige muuropeningen; deur in vlakke omlijsting, houten tussendorpel en waaier met metalen roedeverdeling. Straatgevel voorzien van een nieuw parement, gewijzigde ordonnantie. Ten noordoosten en ten zuidoosten, stalvleugels uit eind 18de eeuw tot begin 19de eeuw. Segmentboogvormige muuropeningen, deurtje met zware zandstenen negblokken, rechthoekige muuropeningen in hardstenen vlakke omlijsting. De schuur (ten zuidwesten) is gesloopt waardoor de hoeve haar gesloten karakter heeft verloren.
Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n2 (H-Z), Brussel - Gent. Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
De hoeve was al eerder haar gesloten karakter verloren door de sloop van de schuur ten zuidwesten. Nu zijn ook de stalvleugels ten noordoosten en ten zuidoosten, gesloopt.
Google Maps, Streetview, Steenberg 76-78, Ninove [online] (geraadpleegd op 19 februari 2021).