Gesloten hoeve

Dit object is gearchiveerd. Dit betekent dat het niet meer de meest actuele informatie bevat. Raadpleeg de koppelingen onderaan deze pagina om de opvolger(s) van dit object met de meest actuele informatie te raadplegen.

Beschrijving

Leegstaande, gesloten hoeve met gebouwen gegroepeerd rondom een verwaarloosd, gekasseid erf. Boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur onder doorlopende pannen zadeldaken (respectievelijk eind 18de eeuw tot begin 19de eeuw, en 19de eeuw). Ten zuidoosten, aan de straatkant, twee rechthoekige inrijpoorten opgenomen in dwarsschuur. Ertegenover, ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), voorheen met klokkeruiter, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Baksteenbouw met witgeschilderde erfgevel op gecementeerde plint. Voorheen beluikte rechthoekige vensters onder houten lateien met arduinen lekdrempels. Segmentboogdeur in geschilderde omlijsting van gesinterde baksteentjes onder druiplijst. Achtergevel met verwaarloosde aanbouw onder golfplaten. Ten zuidwesten, stalvleugel met rechthoekige veldpoort. Ten noordoosten, recente stalvleugel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle