Belgisch militair graf op kerkhof (Stavele - WOI)

inventaris wereldoorlogerfgoed

Oorlog WOI

Kenmerken

Heldenhuldezerk voor Maurice Deloz.

Historische achtergrond

Maurice Deloz werd geboren te Beveren in 1894. Tijdens WOI was hij soldaat bij de 6de compagnie van het 4de Linieregiment. Hij sneuvelde op 24 maart 1918 in de sector Diksmuide en werd de 28ste begraven op het kerkhof van Stavele, onder een Heldenhuldezerk.

Locatiebeschrijving

De St.-Jan Onthoofdingskerk van Stavele is gelegen aan het Alexis Decarneplein. Op het kerkhof links van de kerk ligt een Franse militair begraven. Rechts van de kerk ligt de Belgische militair Deloz onder een heldenhuldezerk. Verder zijn er ook nog oud-strijders terug te vinden.