• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gelegen middenin tuin, vooraan met gesmeed ijzeren hek. Dubbelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder complexe bedaking: combinatie van schild- en zadeldak onder bekronende gesmeed ijzeren vorstkam, 1902 gedateerd op gevelstenen in de linker topgevel. Baksteenbouw op arduinen plint, verlevendigd door middel van gecementeerde banden en gesmeed ijzeren sierankers. Centraal, gekanteeld deurrisaliet onder plat dak; portiek op afgeschuinde hoekpijler van arduin; licht verhoogde begane grond. Rechthoekige muuropeningen; benedenvensters onder segmentboogvormige, bovenvensters onder rondboogvormige ontlastingsbogen met sluit- en aanzetstenen; verdiept boogveld; druiplijst met bekronend botmotief in rechter travee. Rondboogdeur. Getrapte dakkapel. Achter- en zijgevels met eenvoudiger ordonnantie.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle