Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Grote gesloten hoeve met witgeschilderde bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt. Ten westen, rechthoekige inrijpoort opgenomen in dienstgebouw.

Ten zuiden, boerenwoning van het dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), verankerd jaartal 1848 op de linker zijpuntgevel. Witgeschilderde baksteenbouw onder aflijnende getrapte baksteenfries. Rechthoekige benedenvensters onder smalle houten lateien, daarboven halfronde vensters met fraaie tracering; arduinen lekdrempels. Typische rechthoekige deur met neoclassicistische inslag geflankeerd door Toscaanse pilasters van arduin onder dito entablement.

Ten noorden, vlak afgedekte stalvleugel, ten westen, dwarsschuur onder getrapte baksteenfries, twee rechthoekige poorten onder houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle