Moorhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Moorhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Moorhof

Beschrijving

Gesloten hoeve gelegen in een vallei. Bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseid erf met centrale loods en silo.

Ten westen, aan de straatkant, boerenwoning geflankeerd door twee rechthoekige inrijpoorten. Dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Baksteenbouw met aflijnende baksteenfries met dropmotief. Beluikte segmentboogvensters onder strekse ontlastingsbogen met arduinen lekdrempels. Ovale zoldervensters. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting. Erfgevel met zelfde ordonnantie als straatgevel, verbouwde benedenvensters.

Ten noorden, dwarsschuur met rechthoekige veldpoort, ten oosten, stalvleugel, beiden onder doorlopend zadeldak. Ten zuiden, aangepaste stalvleugel onder zadeldak (golfplaten).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle