• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Zottegem

Beschrijving

Burgerhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak (kunstleien). Grijsbeschilderde, gecementeerde lijstgevel op arduinen plint. Benedenverdieping voorzien van schijnvoegen. Borstweringen van bovenverdieping met casementen gevat tussen arduinen kordons; entablement met casementen tussen modillons. Linker travee met ijzeren balkon op bovenverdieping. Poortrisaliet met brede poort in getoogde zware arduinen omlijsting met sluitsteen en hoge neuten. Steekboogvensters in vlakke omlijsting met siersluitsteen op bovenverdieping. Nummer 70 sluit hierbij aan wat de gevelbekleding en -indeling betreft.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle