Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met winkelpui

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Zottegem

Beschrijving

Rijhuis van drie traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak met bepleisterde en beschilderde lijstgevel, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rechthoekige bovenvensters opgenomen in een geriemde stucomlijsting met afgeronde bovenhoeken en uitgewerkte sluitsteen met neorocaille inslag; lekdrempels, rozettenversiering in de zwikken van de hoogste verdieping. Uitgewerkte kroonlijst. Neoclassicistische winkelpui van beschilderd hout op gelede arduinen sokkel; centrale deur en vereenvoudigd hoofdgestel als puilijst.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle