Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met houten winkelpui

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Zottegem

Beschrijving

Enkelhuis van twee bouwlagen, twee traveeën onder zeer steil zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), laatst genoemde als aanwijzing voor oude kern (18de eeuw ?). Verhoogde gecementeerde lijstgevel (vierde kwart van de 19de eeuw tot 20ste eeuw) voorzien van schijnvoegen, kordon ter hoogte der lekdrempels van de bovenverdieping en sierband van gestileerde bloemmotieven in entablement. Rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijstingen met oren en siersluitsteen. Witbeschilderde houten winkelpui.