• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Kleurrijke lijstgevel van baksteen op hoge sokkel van arduin, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Smalle deurtravee links naast verdiepte venstertravee afgelijnd door hoekliseen en geleed door speklagen, arduinen lijsten en doorlopende kroonlijst op neoclassicistisch getinte modillons. Rechthoekige keldervensters, getoogde vensters op de verhoogde begane grond en rondboogvensters op bovenverdieping; arduinen lekdrempels. Bloemmotief met Jugendstil-inslag op de casementen van de borstweringen der tweede bouwlaag. Getoogde voordeur onder een zware druiplijst met consoles en bekronend hekje; rondboogvormig bovenlicht evenals het snijraam verrijkt met Jugendstil-getint glas in lood. Vernieuwde dakkapellen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle