Winkelhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Zottegem

Beschrijving

Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met twee dakkapellen onder getoogde kroonlijst met oren, daterend uit de 19de eeuw. Gevelbekleding met gele en groene faïencetegels (eerste kwart van de 20ste eeuw). Arduinen kordon ter hoogte van de lekdrempels. Bovenverdieping gemarkeerd door ijzeren balustrades, verticale friezen met slingermotief (glazuurtegels) en kleurrijke Jugendstilversiering met plantmotieven en maskerkoppen, in entablement. Houten winkelpui met opschrift "In de Duizend Hoeden".

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle