Burgerhuizen

Beschrijving

Fraaie burgerhuizen, voornamelijk van het enkelhuistype met drie bouwlagen en vier of meerdere traveeën onder zadeldaken. Sobere bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plinten. Begane grond met imitatiebanden (nummer 39, 41). Sierlijker uitgewerkte deurrisaliet met rechthoekige of rondboogvormige poort (respectievelijk nummer 39 en nummer 55), daarboven deurvenster met balkon. Nummer 55 met gevelsteenbekleding. Rechthoekige muuropeningen; beluikte benedenvensters (nummer 39).

Nummer 39 samen met nummers 35 en 37. Met geordonneerde bovenverdieping, vensters ingeschreven in rechthoekige nissen en casementen op de borstweringen.

Nummer 41 en 43. Met verdiepte vensters in omlijstingen van arduin.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle