Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Vermoedelijk gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen en kunstlsien), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in stalvleugel. Boerenhuiswoning van één bouwlaag, zeven traveeën (nok loodrecht op de straat). Witgekalkte erfgevel op gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen. Vensters met luikhaken. Deur in een blauwgeschilderde gecementeerde omlijsting. Achtergevel met verbouwde vensters. Aanleunende stal van twee traveeën onder zadeldak op kraagstukken. Langsschuur tegenover het woonhuis, gedateerd 1839 door middel van jaarankers in straatgevel. Rechthoekige poort ingeschreven in korfboogveld; halfronde uilengaten.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle