Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, voorheen met haakse schuur, gelegen in een beboomde omgeving en toegankelijk via een hek tussen bakstenen pijlers. Boerenhuis van één bouwlaag en oorspronkelijk drie traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische plannen). Muurankers met krul. Links, houten kozijn en rechts, vernieuwd houten kozijn. Steekboogdeur in een omlijsting van gesinterde bakstenen. Achtergevel gedeeltelijk begroeid met slingerplanten; middentravee met houten muurankers en twee rechthoekige houten kozijnen. Latere aanbouwen (stallen) onder doorgetrokken dak: een deurtravee (houten latei) door middel van bouwnaad gescheiden van het boerenhwis (vierde kwart van de 19de eeuw). Middentravee (eerste kwart van de 20ste eeuw) met hooiluik onder houten latei en houten dakkapel; rechthoekige vensters onder nieuwe betonnen lateien. Rechts recente stal van drie traveeën.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle