erfgoedobject

Hoeve in U-vorm

bouwkundig element
ID
9752
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9752

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Verzorgde U-vormige hoeve, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen) gegroepeerd op de drie zijden van een gekasseid erf met siertuin.

Ten noordwesten, éénlaagse boerenwoning van vijf traveeën (nok loodrecht op de straat). Dubbelhuis op gepikte plint, afgelijnd met baksteenfries. Beluikte getoogde vensters. Getoogde deur gevat in een omlijsting van gesinterde baksteen met neuten, oren en bekronende druiplijst, verfraaid met overhoekse muizentand; houten paneel in het bovenlicht. Kleinere vensters in de achtergevel. Lagere aanhorigheden met getoogde en rechthoekige muuropeningen.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve in U-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9752 (Geraadpleegd op )