• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Godveerdegem

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen van baksteen ingeplant aan de straat. Ten noordoosten, boerenwoning, dubbelhuistype van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat; kunstleien), opklimmend tot de 18de eeuw. Verhoogde begane grond op gecementeerde plint afgelijnd met baksteenfries. Voorgevel met twee behouden houten kruiskozijnen (18de eeuw?) en voorts rechthoekige vensters onder houten latei (19de eeuw). Getoogde deur in een omlijsting van gesinterde baksteen met neuten, oren en druiplijst (begin 19de eeuw?). Gelijkaardige deur in de achtergevel. Rechter zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen.

Noordoostelijk dienstgebouw onder afgewolfd schilddak (kunstleien). Zuidoostelijk dienstgebouw onder zadeldak (mechanische pannen).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle