Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Voorheen gesloten, heden L-vormige hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een gekasseid erf, met tuin aan straat, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw met latere verbouwingen. Grijsgeschilderde straatgevels. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in stalvleugel die de straat aflijnt. Boerenhuis (nok loodrecht op de straat) van één bouwlaag en vijf traveeën; bouwnaad tussen vierde en vijfde travee. Getoogde muuropeningen. Bewaarde deur- en vensteromlijsting van gesinterde baksteen met neuten, oren en druiplijstje voor de deur. Vernieuwde rechthoekige vensters in linker travee. Achtergevel met gelijksoortige deuromlijsting en verbouwde vensters.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle