Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadel- en lessenaarsdaken (pannen, golfplaten), rondom een haast L-vormig gekasseid erf (eerste helft van de 19de eeuw tot tweede helft van de 20ste eeuw). Rechthoekige inrijpoort opgenomen in stalvleugel. Boerenwoning van één bouwlaag, zeven traveeën (nok parallel aan de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Witbeschilderde gecementeerde erfgevel op erg verhoogde begane grond. Twee linker opkamertraveeën springen iets naar achter. Grijsblauwe plint en lijstwerk; tot cordon doorgetrokken lekdrempels. Getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijstingen; lagere deur met dubbele steektrap. Dakoverkraging op witbeschilderde daklijstbalkjes. Ten westen langsschuur met rechthoekige poort ingeschreven in rondboog en gedateerd 1843 op naald. Latere onbelangrijke dienstgebouwen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle