Gemeenteschool gedateerd 1870

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool gedateerd 1870 door middel van arduinen gevelsteen rechts van deur. Bakstenen gebouw met simili-natuursteen voor het lijstwerk en de hoekstenen. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Gecementeerde plint. Verticaliserende hoeklisenen en middenrisaliet, laatstgenoemde met hoekstenen, en bekroond door een gebogen fronton. Benedenverdieping afgelijnd door een baksteenfries en cordon, bovenverdieping eveneens door een getrapte baksteenfries en kroonlijst. Rondbogige muuropeningen bekroond met druiplijsten met oren. Gekoppelde bovenvensters in hoektravee onder schouderboogvormige druiplijsten.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle