erfgoedobject

Hoeve in L-vorm

bouwkundig element
ID
9838
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9838
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

L-vormig hoevetje ingeplant in een bocht van de straat. Eénlaags boerenhuis, dubbelhuistvpe van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Witgekalkte baksteenbouw op gecementeerde plint, afgelijnd met baksteenfries. Voorheen beluikte, getoogde vensters op de licht verhoogde begane grond. Getoogde deur met steektrap. Dienstgebouw in het verlengde van het woonhuis en haaks dwarsschuurtje onder zadeldaken (Vlaamse pannen).


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve in L-vorm [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9838 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.