Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Velzeke-Ruddershove

Beschrijving

Voormalige hoeve, ingeplant op de hoek van de laan. Overluifelde inrijpoort in de Beugelstraat; oorspronkelijk: ellipsboogpoort, geflankeerd door pilasters. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Gecementeerde straatgevel met rechthoekige en getoogde muuropeningen, uit de 19de eeuw. Recente winkelpui. Sporen van muurvlechtingen in linker zijpuntgevel.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle