Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve ingeplant aan de straat. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig geplaveid erf. Datering 1835 door middel van muurankers in een dienstgebouw aan de straatzijde (ten noordwesten). Inrijpoort in het verlengde van het woonhuis (ten noordwesten). Eénlaags, witgekalkt boerenhuis van het dubbelhuistype. Erfgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters, links versmald en gemarkeerd door sponning. Rechthoekige deur onder houten latei met getoogd bovenlicht. Straatgevel op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters onder houten latei met arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in een vlakke omlijsting van arduin met bekronend hoofdgestel. Westelijke zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Witgekalkte dwarsschuur ten zuidwesten. Recentere dienstgebouwen met laadvenster op zuidoost- en noordoostzijde. Witgekalkt, vooruitspringend dienstgebouw met poort aan de straatzijde.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle