• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Aaneengesloten breedhuisjes, oorspronkelijk langgestrekte hoeve van circa 1860 onder meer vergroot in 1865 en 1873 (met schuur en stal).

Bakstenen lijstgeveltjes met dubbelhuisopstand van twee + vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Beluikte rechthoekige vensters onder houten latei, op arduinen lekdrempels. Ontlastingsbogen van gesinterde steen. Rechthoekige deuren in vlakke beschilderde omlijsting. Eertijds met bepleisterde daklijst, bewaard in nummer 345, dat overigens leegstaand en vervallen is.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Berlaar, schetsen 1860 (nummer 22), 1865 (nummer 66), 1873 (nummer 71).

Het linkse breedhuisje (nummer 345) is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els