Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Afgepaald terrein met langgestrekte hoeve en parallel bijgebouw waarin paardenstal, wagenhuis, bergplaats en bakhuis van circa 1909; boomgaard en moestuin aan noordzijde.

Verankerde bakstenen gebouwen van één bouwlaag op gepikte of gecementeerde plint onder zadeldaken (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen). Hoeve met oostgevel van acht traveeën, gemarkeerd door de gesinterde baksteen van banden en boogomlijstingen. Steekbogige muuropeningen; beluikte vensters in woning, onderkelderd aan noordzijde. Overhoekse baksteenfries onder de houten kroonlijst. Uitspringend schuurgedeelte aan zuidwestzijde met rechthoekige poort onder ijzeren I-balk met rozetmotief.

Rechthoekig bijgebouw van vier traveeën met steekbogige muuropeningen; overdekte mestput (zuid) en varkenshok (noord), beide onder lessenaarsdak.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1909/40.